Κωστής Χατζηδάκης | Δίνει μάχες, κάνει έργο | Νέα Δημοκρατία Β'Αθηνών
homeΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  contactEΠIKOINΩNIA  linksΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΑΘΗΝΑ 9,84» Εκτύπωση E-mail
09.09.08

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

 

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΑΘΗΝΑ 9,84»

 

TΡΙΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2008

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χατζηδάκη.

Καλημέρα σας κ. Χατζηδάκη. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό, περιέγραψε χονδρικά, σε αδρές γραμμές τι ακριβώς θα κάνετε με το θέμα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Πότε ξεκινά η διαδικασία; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματά μας αλλά ξέρετε –και σας το λέω απολύτως ειλικρινά, όλες οι ερωτήσεις που μου κάνουν για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι το πότε. Δηλαδή τι θ’ αλλάξει αν πάει 10 μέρες πριν ή 10 μέρες μετά; Σημασία έχει το τι θα γίνει ξέρετε. Διότι το θέμα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ μας απασχολεί εδώ και 30 χρόνια σχεδόν. Για να σας απαντήσω λοιπόν, το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς,…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το χρονοδιάγραμμα έχει τη σημασία του.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μέχρι το τέλος της χρονιάς, σας ξαναλέω..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί αυτή η κυβέρνηση κ. Χατζηδάκη προαναγγέλλει μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το έχω πει παραπάνω από εκατό φορές από την αρχή της χρονιάς και το λέω εκατοστή πρώτη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιχειρούμε να τελειώσουμε με το δομικό πρόβλημα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ το οποίο υπάρχει με όλους τους Υπουργούς και με όλες τις κυβερνήσεις, είναι μια εταιρεία η οποία χάνει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, μια εταιρεία της οποίας 54 από τα 68 δρομολόγια είναι ζημιογόνα και αυτό παρ’ ότι τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν πληρότητα, διότι το κόστος που έχει εσωτερικά η εταιρεία λόγω μισθοδοσίας, λόγω υπηρεσιών που της προσφέρει η αδελφή εταιρεία, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ υπηρεσίες και εξ αιτίας άλλων λόγων είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν της επιτρέπουν να σταθεί στο σημερινό σκηνικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει σημασία το χρονοδιάγραμμα…

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σας είπα, μέχρι το τέλος της χρονιάς, το λέω ακόμα μια φορά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και με δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός στην αυτοκριτική του είπε ότι αν κάτι δεν έκανε σωστά ήταν ότι καθυστέρησε, δεν έτρεξε τις μεταρρυθμίσεις όπως κάποιοι του ζητούσαν με πιο γρήγορους ρυθμούς, έχει σημασία το πότε θα κινηθεί η διαδικασία.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επαναλαμβάνω, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αλλά σημασία έχει ότι η λύση θα έχει χαρακτηριστικά τέτοια που θα μας επιτρέψουν –και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, δεν τελείωσαν ακόμα οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά πιστεύουμε ότι προς τα εκεί θα πάμε- να κρατήσουμε το όνομα και το σήμα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρεία που θ’ αποκρατικοποιηθεί και επομένως θα είναι μια εταιρεία που δεν θα φορτώνει με χρέη τους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ παράλληλα θα καλύψουμε πλήρως τους εργαζομένους.

Και αυτό το οποίο διερωτόμαστε, είναι γιατί εάν συντρέξουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα συντρέξουν, να επιμείνουμε στη σημερινή άρρωστη κατάσταση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας παρακολουθώ χρόνια και οφείλω να ομολογήσω ότι είστε ένας πολιτικός που και μοντέρνος είναι και σεμνός είναι και έχει προσφέρει σε αυτή την παράταξη. Θέλω λοιπόν να σας πω το εξής: Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες φιλοδοξείτε να κάνετε σαν κυβέρνηση, θα έχουν ένα κόστος. Δηλαδή πάμε σε μια νέα κατάσταση, όπου διάφορα «προνόμια» θα πάψουν να υφίστανται.

Κάποιοι λένε ότι αυτό είναι το απαραίτητο τίμημα για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά, να δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό και να μπορέσει ν’ αντέξει σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι με βάση ότι θα υπάρξει μια προοπτική ενδεχομένως καλύτερη σε μερικά χρόνια, είναι έτοιμοι ν’ αποδεχθούν το κόστος. Όμως μια κυβέρνηση για να νομιμοποιείται πρέπει να έχει και το ηθικό πλεονέκτημα. Κι επειδή οι άνθρωποι θα χάσουν κάποια «προνόμια» είναι νομίζω λίγο προκλητικό να βλέπουν Υπουργούς να κακομεταχειρίζονται ασυμβίβαστα και κυρίως να πλουτίζουν μ’ έναν τρόπο ο οποίος δεν συνάδει με το δημόσιο συμφέρον. Ποια είναι η γνώμη σας;

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η γνώμη μου είναι ότι πράγματι έχει σημασία το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον  μέσα στο οποίο προχωρεί το έργο μιας κυβέρνησης, η γνώμη μου ήταν πάντοτε ότι σε κανένα κόμμα του κόσμου και σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπήρχαν όλοι οι καλοί και σε κάποια άλλα όλοι οι κακοί, θεωρώ ότι πάντοτε έχει σημασία ο τρόπος που πολιτευόμαστε, η καθημερινή μας ζωή, το παράδειγμά μας, αλλά από την άλλη πλευρά έχει επίσης σημασία και το να παράγουμε έργο.

Δηλαδή να σας το πω μ’ ένα δικό μου παράδειγμα: Εγώ τι να κάνω δηλαδή; Επειδή γίνεται συζήτηση για τη Μονή Βατοπεδίου να σταματήσω ν’ ασχολούμαι με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, να περιμένω να τελειώσει ο πόλεμος;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε καμία περίπτωση, δε λέμε αυτό.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Πρέπει να προχωρήσω διότι στο τέλος θα κριθώ από το αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέμε όμως το εξής: Ότι όταν ο κόσμος καλείται να κάνει θυσίες που ενδεχομένως θα διασφαλίσουν μια καλύτερη μέρα μετά από μερικά χρόνια για τα παιδιά του, γιατί η χώρα αυτή δεν μπορεί πράγματι να είναι σ’ ένα τέλμα και να είναι πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο, όμως όταν βλέπουν να καλούνται οι ίδιοι να κάνουν θυσίες και να βλέπουν Υπουργούς οι οποίοι πλουτίζουν μ’ ένα νόμιμο μεν τρόπο αλλά που δεν είναι συμβατός μ’ έναν ηθικό κώδικα και με το δημόσιο συμφέρον, εκεί έχετε ένα πρόβλημα. Δηλαδή έχετε ένα πρόβλημα αξιοπιστίας.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε κάθε κυβέρνηση του κόσμου έχουν εξίσου δικαίωμα να είναι Υπουργοί και πλουσιότεροι και φτωχότεροι, και σας το λέω εγώ που δεν είμαι ένας απ’ τους πλουσιότερους, πόρω απέχω απ’ αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ούτε έχετε προκαλέσει. Να σημειώσω κάτι: Σας άκουγα προ ημερών να λέτε ότι εκείνο που θα μείνει και αύριο, δεν θα είναι τι έκανε ο Βουλγαράκης, ο Χ και ο Ψ, αλλά θα μείνει το τι θ’ αφήσει ως έργο η κυβέρνηση .

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ναι, και μάλιστα αναφέρθηκα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είπα ότι κανείς δε θυμάμαι πόσους ανασχηματισμούς έκανε, θυμάται όμως ότι απεκατέστησε την δημοκρατία κι έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρθηκε στον Σημίτη και είπα ότι απ’ τον Σημίτη αυτό που θα θυμόμαστε πιο πολύ θα είναι η ΟΝΕ κτλ. Και το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους Πρωθυπουργούς, τον Ανδρέα Παπανδρέου,  τον Μητσοτάκη κτλ.

Νομίζω και ο Καραμανλής βεβαίως παρακολουθεί κάποια φαινόμενα, αλλά εγώ θεωρώ ότι με την στάση του και με την ομιλία του Σαββάτου και με την συνέντευξη της Κυριακής που τόσο πολύ έχουν αναλυθεί, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι «ακούω την κοινωνία, παρακολουθώ τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά αυτό που είναι κυρίαρχο για μένα είναι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, το να προχωρήσουν πέντε πράγματα σε σχέση με την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, με την παιδεία, με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, με τον ΟΣΕ, ξέροντας ότι απ’ αυτά θα κριθεί.

Και θέλησε με τις απαντήσεις του και στη συνέντευξη και με την ομιλία του να περάσει ότι αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα, δεν υποτιμά τα υπόλοιπα αλλά έχει, και έχει κάθε δικαίωμα να το έχει, την δική του ατζέντα και τις δικές του προτεραιότητες ως Πρωθυπουργός της χώρας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιας και αναφερθήκατε στον ΟΣΕ, προχωρά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Οργανισμού;

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Βεβαίως προχωρεί. Σήμερα διάβαζα μάλιστα ένα άρθρο που λέει ότι «μέχρι το 2010 θα περιοριστεί το έλλειμμα το λειτουργικό από 455 σε 80 εκατομμύρια ευρώ»; Ξέρετε τι θα έλεγα σ’ αυτόν που το έγραψε; Τι γιγαντιαία προσπάθεια απαιτείται για να τηρηθεί αυτός ο στόχος! Δεν πέφτουν έτσι τα ελλείμματα. Να ξέρετε ότι και προσωπικά δεν πρόκειται  να κάνω πίσω, διότι πιστεύω ότι η λέξη «μεταρρύθμιση» θα πρέπει να παίρνει σε όλες τις περιπτώσεις σάρκα και οστά.

Εμείς στον ΟΣΕ έχουμε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο, με χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα, στους άξονες ασφάλεια, διαφάνεια, εξυγίανση και ανάπτυξη του Οργανισμού με βάση τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών Οργανισμών και σ’ αυτό το πρόγραμμα το οποίο μας δεσμεύει θα επιμείνουμε, όπως θα επιμείνουμε και στα χρονοδιαγράμματα και στη λύση αυτή καθαυτή για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα παίξουν ρόλο τ’ αρνητικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων;

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κανένα. Διότι αν κάθομαι εγώ να περιμένω στις δημοσκοπήσεις να γίνουν καλές, καλύτερες κτλ., στο τέλος θα περάσω από δω απαρατήρητος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας προβληματίζει η εικόνα την οποία παρουσιάζουν, αποτυπώνουν οι τελευταίες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από χθες το βράδυ;

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όλα με προβληματίζουν και όλα τα παρατηρώ. Παρατηρώ όμως επίσης ότι μέσα σ’ αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εδώ και αρκετόν καιρό και που είναι και συνέχεια άλλων παλαιότερων υποθέσεων, θυμίζω το Σινούκ, το θέμα με το γάλα, η υπόθεση Ζαχόπουλου κτλ., παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις και ο Καραμανλής προηγείται πάρα πολύ του κ. Παπανδρέου. .

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή κ. Χατζηδάκη είστε απ’ τους ανθρώπους που ξέρετε να διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις, το 0,3 είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και τα έχει ξεπεράσει τα όρια..

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είδατε πόσες φορές κόμματα που κυβερνούσαν στην Γαλλία, στην Βρετανία, στην Γερμανία, βρέθηκα όχι απλά εκεί, αλλά πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις, με 5, με 6, με 7 μονάδες πίσω και ξανακέρδισαν τις εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές κατ’ επανάληψιν όντας πίσω σε όλη την τετραετία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτά πίστευε και ο Σημίτης πριν το 2004, ότι θ’ ανακάμψει, αλλά δυστυχώς δεν ανέκαμψε ποτέ.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το λέω για να υπάρχει όλη η εικόνα. Όλα τα μηνύματα θα πρέπει να τα λογαριάζουμε, να τα μετράμε, να μην αντιμετωπίζουμε τ’ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων με αυταρέσκεια και αλαζονεία, να μην υποτιμούμε τίποτα, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει και να υπερεκτιμούμε τίποτα διότι τα τηλεοπτικά κανάλια σε 15 μέρες θα έχουν κατεβάσει το σημερινό έργο και θα έχουν ανεβάσει κάποιο άλλο και εμείς δεν πρέπει να είμαστε απλά και μόνο θεατές των έργων. Βεβαίως παρακολουθούμε την τηλεόραση, αλλά πρέπει να κάνουμε και την δουλειά μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις τηλεοπτικές δημοκρατίες όμως  πολιτική γίνεται και με τις εντυπώσεις κ. Υπουργέ.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Χωρίς καμία αμφιβολία. Αλλά κυρίως η πολιτική παραμένει πολιτική. Και δεν το λέω για να μιλήσω μειωτικά για τον οποιονδήποτε, για τα κανάλια, για κάποιον δημοσιογράφο, ο καθένας μέσα στην δημοκρατία έχει τον δικό του ρόλο, πρέπει τα κανάλι να κάνουν κριτική, πρέπει οι εφημερίδες να κάνουν κριτική, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί χωρίς καμία αμφιβολία. Κι εμείς πρέπει ν’ ακούμε την κριτική, να προσέχουμε τα πάντα, πάνω απ’ όλα όμως να επικεντρωθούμε στο έργο μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστό είναι αυτό κι είναι και υποχρέωσή σας νομίζω. Πάντως για να επανέλθουμε σ’ αυτό που λέγαμε στην αρχή κ. Υπουργέ, σήμερα ο Βύρων Πολύδωρας μ’ ένα άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» λέει ότι υπερέμπιστοι Υπουργοί του Καραμανλή προκαλούν ανήκεστες βλάβες στην πλειοψηφία. Και εννοεί τις δυο γνωστές ιστορίες με τους δυο συγκεκριμένους Υπουργούς.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Να σας πω κάτι: Αυτή την περίοδο, για μια ακόμα φορά  -όπως σας είπα ότι δεν είναι η πρώτη φορά- γύρω από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν τέτοιου είδους σχόλια, αναφορές, άρθρα, συνεντεύξεις συναδέλφων κτλ.

Εγώ είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και είμαι γιατί πιστεύω ότι συγκριτικά με τα άλλα κόμματα αποτελεί την καλύτερη λύση για τον τόπο. Επομένως, σχολιάζοντας τι είπε ο ένας συνάδελφος για τον άλλον συνάδελφο κτλ., νομίζω πως το μόνο που θα κάνω είναι να κάνω πιο έντονο το όποιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί. Και γι’ αυτό τον λόγο συνειδητά, και σας το λέω χωρίς να κρύβομαι πίσω απ’ το δάχτυλό μου, συνειδητά δεν θέλω να κάνω σχόλια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απλά συνηθίζεται ο ένας να σχολιάζει τον άλλον και να δίνει τροφή.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Εξαρτάται υπό ποιες περιστάσεις και με ποιο ύφος. Εγώ δεν θα ήθελα στο συγκεκριμένο θέμα να κάνω κανένα σχόλιο, ο καθένας μπορεί να κάνει τα σχόλιά του, τις παρατηρήσεις του, είμαστε δημοκρατική κοινωνία, σε όλη την Ευρώπη συμβαίνουν αυτά..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Χατζηδάκη μιλάτε με κόσμο, μιλάτε με Νεοδημοκράτες, είναι ικανοποιημένοι πιστεύετε απ’ την εμφάνιση του Πρωθυπουργού; Ανέμεναν κάτι παραπάνω, κάτι περισσότερο; Γιατί αν κρίνουμε από τα όσα αποτυπώνουν, επιμένω, οι δημοσκοπήσεις, οι Νεοδημοκράτες αν δεν κάνω λάθος 7 στους 10, για παράδειγμα περίμεναν τον Πρωθυπουργό ν’ αφήσει ένα παραθυράκι όσον αφορά για παράδειγμα την υπόθεση του κ. Βουλγαράκη. Μήπως πρέπει ν’ αναλάβετε ως κυβέρνηση, πρωτοβουλίες που θα ικανοποιούσαν και την εκλογική σας βάση;

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο Πρωθυπουργός το Σάββατο και την Κυριακή πήρε μια ξεκάθαρη γραμμή η οποία ήταν αυτή που σας είπα, ότι η κυβέρνηση έχει την δική της ατζέντα, σέβεται την ατζέντα όλων των άλλων  και ακούει την κριτική, κάνει τη δική της αυτοκριτική, μίλησε ο Πρωθυπουργός άλλωστε γι’ αυτό, δέχτηκε ότι έχουν γίνει λάθη στην πορεία του χρόνου, αλλά από κει και πέρα προχωρούμε προς μια κατεύθυνση και ξέρουμε ότι θα κριθούμε προς το τέλος του δρόμου. Εμείς είμαστε σαν τους ποδηλάτες οι οποίοι ποδηλατούν. Αν οι ποδηλάτες που ποδηλατούν σταματήσουν στη μέση του δρόμου γιατί ο ένας φωνάζει απ’ τα δεξιά ο άλλος φωνάζει από αριστερά και κοιτάζουν προς τα δω και προς τα κει ξεχνώντας ότι πρέπει να ποδηλατούν, το ποδήλατο θα πέσει. Επομένως, ακούμε τις διαμαρτυρίες, ακούμε τις ενστάσεις, πρέπει να τις ακούμε, αλίμονο αν κάνουμε διαφορετικά, κυρίως όμως πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχηθούμε καλή δύναμη γιατί χρειάζεται, είναι το απαιτούμενο. Καλημέρα σας.

 
Share |
Web TV

Facebook Flickr Twitter YouTubeΔράσεις του Κωστή στο Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Οι πράσινες δράσεις του Κωστή Χατζηδάκη


Απολογισμός έργου 1999-2004

Απολογισμός έργου 1994-1999