Οκτ 26

Trussonomics vs Τσιπροnomics - άρθρο στο newsletter KREPORT

 

Αυτό που συνέβη με τη Liz Truss στη Βρετανία είναι εκείνο που περιγράφεται ως θεία δίκη. Φυσικά ο λαϊκισμός και οι ανέφικτες υποσχέσεις δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Ούτε στο εξωτερικό ούτε πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Όμως στην περίπτωση της κ. Truss στη Βρετανία η τιμωρία ήρθε ακαριαία.

Όσα έγιναν και οδήγησαν στην παραίτησή της 44 ακριβώς μέρες μετά την εκλογή της θα διδάσκονται σίγουρα για πάντα στην πολιτική ιστορία. Πίσω από αυτή την τιμωρία ήταν το θέμα για το οποίο επέλεξε να λαϊκίσει ή να δείξει την ιδεοληψία της (διαλέγετε και παίρνετε), αλλά και ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στις μέρες μας διεθνώς: Με άλλα λόγια, το θέμα πάνω στο οποίο κάηκε ήταν η οικονομία και τιμωρός ήταν οι αγορές οι οποίες ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα.

Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δημαγωγός δεν μένει τελικά ατιμώρητος για τα ψέματά του. Το ίδιο και όσοι τον πιστεύουν. Απλώς ο χρόνος της τιμωρίας ενδεχομένως αργεί κάποιες φορές, διότι τα θέματα που επιλέγει κανείς να λαϊκίσει και οι συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί μπορεί να έχουν διαφορετική υφή. Κάνεις μια ζημιά πχ στο εκπαιδευτικό σύστημα που φαίνεται μετά από αρκετά χρόνια. Ή καταφεύγεις σε πατριδοκαπηλία η οποία πληρώνεται ή καθυστερεί να πληρωθεί ανάλογα με τις συγκυρίες.

Στην περίπτωση της κ. Truss είχαμε έναν δεξιό λαϊκισμό. Είναι γνωστή η έμφαση που δίνεται από σημαντική μερίδα πολιτικών στους Αγγλοσαξονικές χώρες για τη μείωση των φόρων. Σωστά κατά τη γνώμη μου, διότι το μεγάλο κράτος είναι παράγοντας καθυστέρησης και οπισθοδρόμησης. Το ζήτημα όμως τίθεται όταν υπερβαίνει κανένας το μέτρο. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τους φόρους, αλλά λελογισμένα, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των ελλειμμάτων και του χρέους. Και τελικά η λελογισμένη μείωση των φόρων ήταν παράγοντας που ενίσχυσε την ανάπτυξη.

Η περίπτωση Truss όμως ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Προς τέρψιν του εκλογικού της ακροατηρίου, είχε υποσχεθεί μείωση των φόρων που θα καλυπτόταν από τη διεύρυνση του ελλείμματος και του χρέους! Και επειδή «δωρεάν γεύμα» δεν υπάρχει στα οικονομικά, ο πέλεκυς της τιμωρίας από τον αυτοματισμό των αγορών έπεσε αμέσως. Τα spreads εκτινάχθηκαν. Η στερλίνα υπονομεύτηκε. Το ΔΝΤ εξεγέρθηκε. Η κυβέρνηση κλονίστηκε. Και η Πρωθυπουργός παραιτήθηκε, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ παραμονής στην εξουσία.

Όλα αυτά δείχνουν σ’ όσους το «τερματίζουν» με τη μείωση των φόρων πως υπάρχουν όρια στις κινήσεις τους, διότι υφίστανται ανελέητοι διορθωτικοί μηχανισμοί των αγορών που ξεπερνούν τις δυνατότητες ακόμα και ενός πολύ ισχυρού κράτους.

Το ίδιο ισχύει και για την αντίπερα όχθη του λαϊκισμού, του αριστερού λαϊκισμού δηλαδή. Ή εν πάση περιπτώσει, για να μην τα χαλάσουμε στην ορολογία, στο λαϊκισμό του «δώσε»: Δώσε επιδόματα, δώσε συντάξεις, δώσε ό,τι έχεις και δεν έχεις, απλώς και μόνο για να παραστήσεις τον καλό, τον φιλολαϊκό και τον φιλεύσπλαχνο. Και να ψαρέψεις μερικές ψήφους αφελών. Ο λαϊκισμός του «δώσε» ενδημεί ιδιαιτέρως στην πατρίδα μας, παρόλο που τον πληρώσαμε την περασμένη δεκαετία και πήγε να κοστίσει την ίδια παραμονή μας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δήθεν μαγική εξαφάνιση «με ένα νόμο και ένα άρθρο» των προβλημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος έμαθε καλά το μάθημα των συνεπειών αυτού του είδους του λαϊκισμού και γι’ αυτό ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία το 2019. Όμως επειδή ο λαϊκισμός ποτέ δεν πεθαίνει, τον βλέπω ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επανακάμπτει όλους τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση, εξαντλώντας τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και της οικονομίας, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ενώ κάνει το ίδιο για την ενεργειακή κρίση. Και προχωρεί σε μια όσο πιο ουσιαστική γίνεται υπό τις περιστάσεις στήριξη των συνταξιούχων, των εργαζόμενων που αμείβονται με κατώτατο μισθό και των αδύναμων οικονομικά με θετικές παρεμβάσεις στις συντάξεις, τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα.

Είναι όμως προφανές ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται ακριβώς διότι η οικονομία, παρά τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες, έχει βρεθεί σε θετική πορεία (σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εισαγωγών, μείωση της ανεργίας κατά 5 μονάδες, πολύ σημαντική αύξηση του ΑΕΠ) δεν αρκούν καθόλου στην αντιπολίτευση, αλλά και σε ένα σημαντικό τμήμα των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα δε ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών. Επανερχόμαστε στο γνωστό μοτίβο που ζούσαμε όλες τις τελευταίες δεκαετίες «τι είναι αυτή η αύξηση; Ένα κουλούρι την ημέρα». Ο δε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γίνεται εκφραστής, ακόμα μια φορά, αυτού του αριστερού λαϊκισμού, επανερχόμενος με ένα ενισχυμένο και επαυξημένο, νέο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αυξήσεις τύπου 2014-2015 στους πάντες, ενώ την ίδια στιγμή μιλά για δήθεν καταστροφή της οικονομίας. Trussonomics εκεί, Τσιπροnomics εδώ.

Λένε ότι «παλιό άλογο περπατησιά δεν αλλάζει» ή και μιας και μιλάμε για την Αγγλία “you can’t teach an old dog new tricks”. Θέλω όμως να ελπίζω ότι όσοι τείνουν να ξεχάσουν όλα όσα ζήσαμε την περασμένη δεκαετία, θα μάθουν από το πάθημα της κ. Truss την περασμένη εβδομάδα. Ακραίος λαϊκισμός είναι εκεί, ακραίος λαϊκισμός είναι και εδώ. Λαϊκισμός των λίγων φόρων στη Βρετανία, λαϊκισμός του «δώσε ενώ δεν έχεις αυτά που υπόσχεσαι» στην Ελλάδα. Οι αγορές αντέδρασαν εκεί, οι αγορές αντέδρασαν και εδώ την περασμένη δεκαετία. Είναι πολύ πρόσφατο για να το ξεχάσουμε! Κι αν πολιτικοί και δημοσιογράφοι δεν μπορούν να συνετιστούν, ας μην τους ακολουθήσουν οι πολίτες. Ας μάθουν να ακολουθούν όσους λένε λιγότερα. Τα λιγότερα σημαίνουν περισσότερα!

Οκτ 6

48 χρόνια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας - άρθρο στην ιστοσελίδα mononews.gr

Σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κόμματα άλλοτε κραταιά να χάνουν σημαντικό μέρος της επιρροής τους ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να εξαφανίζονται από τον πολιτικό χάρτη. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό, αλλά, 48 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο, κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει λόγος γι’ αυτή την αντοχή. Οι Έλληνες έχουν άλλωστε αποδείξει ότι, όχι μόνο δεν διστάζουν να “μαυρίσουν” ένα κόμμα, αλλά ακόμη και να οδηγήσουν πρώην κυβερνητικά κόμματα στις θέσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Ποιος είναι, λοιπόν, ο λόγος της αντοχής της Νέας Δημοκρατίας; Τον εντοπίζω στο γεγονός ότι κράτησε, παρά τα όποια λάθη, ένα μέτρο στην πολιτική της. Δεν λειτούργησε ως κόμμα θαυματοποιών και πολιτικών Αϊ Βασίληδων. Ενώ, ταυτόχρονα, συνδύασε την εθνική ευθύνη με την προσαρμογή στις εξελίξεις της νέας εποχής. 

Τα βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας εντοπίζονται σε μία παράγραφο της ιδρυτικής της διακήρυξης: “Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες». 

Εμπνεόμαστε, δηλαδή, από τη μια πλευρά από τις διαχρονικές αξίες που ενέπνευσαν το κόμμα όταν ιδρύθηκε. Αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η Ελλάδα της Ευρώπης, η ιδιωτική πρωτοβουλία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Και, φυσικά, η αλήθεια, η σοβαρότητα και η αξιοπιστία. Είναι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή που χαρακτηρίζουν και τη σημερινή διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ταυτόχρονα όμως με το σεβασμό σε αυτές τις διαχρονικές αξίες, κατανοούμε ότι ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες. Και ότι για να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, απαιτείται από εμάς να προσαρμοστούμε στις τάσεις της εποχής. Να αναζητήσουμε πολιτικές που απαντούν στις οικονομικές, τις τεχνολογικές, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές εξελίξεις της νέας εποχής. 

Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία με μία σειρά από πολιτικές που εφαρμόζει στη φορολογία, στο περιβάλλον, στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία, στην ασφάλιση. 

Είναι πολιτικές οι οποίες με ένα πνεύμα κοινής λογικής και με βάση αυτά που ισχύουν στις άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, απαντούν στις ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Πολιτικές που βάζουν στο επίκεντρο τον πολίτη και το στόχο η πατρίδα μας να βρεθεί στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών. Αλλά επιτρέπουν και στη Νέα Δημοκρατία να θεωρείται ένα κόμμα που βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! 

Σεπ 30

Για ένα νέο κοινωνικό κράτος - άρθρο στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος, η παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες, η κλιματική αλλαγή, οι δημογραφικές εξελίξεις, κλπ., δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη την κυβερνητική πολιτική.

Πριν από μερικά χρόνια, 4 εργαζόμενοι στήριζαν 1 συνταξιούχο στην Ελλάδα. Έτσι είχε φτιαχτεί το ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: Ένας συνταξιούχος στηρίζεται από μόλις 1,5 εργαζομένους!

Πριν από μερικά χρόνια, η τηλεργασία ήταν σχεδόν άγνωστο φαινόμενο. Ενώ, τώρα πια, συντελούντους και του κορωνοϊού, διευρύνεται συνεχώς. Την ίδια στιγμή έκανε την εμφάνισή της «η μεγάλη παραίτηση» εκατομμυρίων ανθρώπων από τις δουλειές τους μετά την πανδημία, καθώς αναζητούν δουλειές με υψηλότερες αποδοχές, μεγαλύτερη ικανοποίηση, ή για τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν την τοποθεσία εργασίας τους.

Πριν από μερικά χρόνια, το αίτημα ήταν «να βρω μία δουλειά» ή, ακόμα καλύτερα «να βρω μία θέση στο Δημόσιο», ενώ τώρα το αίτημα είναι μία δουλειά που να δίνει τη δυνατότητα να ισορροπήσω την προσωπική με την επαγγελματική μου ζωή. Με τους millenials να ζητούν ολοένα περισσότερο ποιοτικό χρόνο για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους και με τους νεότερους να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα διαφορετικότητας και ισότητας των ευκαιριών.

Εν πάση περιπτώσει, το τοπίο αλλάζει και οι πολιτικές πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση νομοθέτησε, για παράδειγμα, τους ατομικούς κουμπαράδες για τις επικουρικές συντάξεις των νέων. Είναι ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και αποδοτικό σύστημα που δεν περιορίζει μόνο το ρίσκο, βάζοντας τα αυγά μας σε περισσότερα καλάθια επενδυτικά. Αυξάνει, επίσης, την αποταμίευση και τις επενδύσεις, λειτουργώντας ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης. Σύστημα με το οποίο ο νέος αποκτά τον έλεγχο της επικουρικής του σύνταξης. Και το οποίο, με την πλήρη εφαρμογή του: Στηρίζει έμπρακτα την οικονομική ελευθερία. Διευρύνει τα δικαιώματα επιλογής των νέων ανθρώπων. Και μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον!

Η προσαρμογή των πολιτικών στις οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις, ήταν επίσης ο λόγος που φέραμε το Νόμο για την Προστασία της Εργασίας. Ενισχύσαμε από τη μια πλευρά την ανταγωνιστικότητα με τη μείωση του γραφειοκρατικού βάρους για τις επιχειρήσεις, την αύξηση των υπερωριών στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τη δυνατότητα εργασίας τις Κυριακές στις αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, τη φαρμακοβιομηχανία. Ενώ ταυτόχρονα απέκτησαν οι εργαζόμενοι παραπάνω δικαιώματα. Δικαιώματα που αντιστοιχούν σε βασικές ανησυχίες τους και στις προτεραιότητες της νέας εποχής: οι περισσότερες γονικές άδειες, τη δυνατότητα της διευθέτησης του χρόνου της εργασίας τους, το «δικαίωμα αποσύνδεσης» στην τηλεργασία. Σημαντικότερη όλων ίσως, η ρύθμιση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις τράπεζες και στα σούπερ-μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους πανελλαδικά. Και στόχος μας είναι η επέκτασή της σε όλες τις επιχειρήσεις μεγάλες, μεσαίες και μικρές μέχρι το τέλος του 2023. Η οποία, μαζί με τη νέα Επιθεώρηση Εργασίας, που θα λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή, θα εγγυηθεί ακόμα περισσότερο την καταπολέμηση φαινομένων, όπως η μαύρη και η υποδηλωμένη εργασία και οι απλήρωτες υπερωρίες!

Κατά τον ίδιο τρόπο, εργαζόμαστε να περάσουμε σε μία νέα εποχή στην κατάρτιση. Τη στιγμή που η 4η βιομηχανική επανάσταση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα ήταν τρέλα να συνεχίσουμε τη σημερινή κατάσταση, χωρίς να προσαρμοστούμε στη νέα εποχή. Γι’αυτό, με το νόμο «Δουλειές Ξανά», βάζουμε π.χ. τα Πανεπιστήμια στην κατάρτιση, ώστε για πρώτη φορά, οι άνεργοι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Προάγουμε, επίσης, την πιστοποίηση, ιδιαίτερα από μεγάλες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google, η Cisco, η Amazon και η Microsoft. Αξιοποιούμε, ταυτόχρονα, στο μέγιστο τους ευρωπαϊκούς πόρους. Πάνω από 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα ωφεληθούν από προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ μέχρι το 2025. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ψηφιακές, στις πράσινες και σε άλλες δεξιότητες που βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση, ώστε η αγορά να καλύπτει τις ανάγκες της και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να έχουν περισσότερα «όπλα» για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον!

Η νέα εποχή απαιτεί, όμως, και μία νέα προσέγγιση σε σχέση με την επιδοματική πολιτική. Όχι για να μειωθεί η στήριξη. Αλλά για προσαρμοστεί η επιδοματική πολιτική στα νέα δεδομένα. Για να στηρίζονται όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Αλλά και για μπορούν να εξυπηρετούνται και άλλοι στόχοι πολιτικής, όπως είναι π.χ. η μείωση της ανεργίας. Με το νόμο “Δουλειές Ξανά”, εισήχθη από τη μια πλευρά το σύστημα των τριών προσφορών για κατάλληλες δουλειές, τις οποίες αν αρνηθεί ο εγγεγραμμένος στα μητρώα σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να βρει δουλειά. Και από την άλλη υιοθετήθηκαν εισοδηματικά κριτήρια για τα ωφελήματα της ΔΥΠΑ. Ώστε να ωφελούνται οι πραγματικοί άνεργοι και όχι αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα 30, 40 και 50 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Η πολιτική για τα επιδόματα πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένη, αποτελεσματική και διαφανής. Και να στοχεύει όχι μόνο στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και στην κοινωνική επανένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων!

Στενά συνδεδεμένη με τη νέα φιλοσοφία που εισάγουμε στα επιδόματα, είναι και η προσέγγισή μας σε σχέση με τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού ζητήματος, του Δημογραφικού. Έχουμε ήδη ενισχύσει την πολιτική για την οικογένεια με το νέο επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται και με την συνολικότερη διεύρυνση της περιμέτρου της πολιτικής για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Το ίδιο και με τις πολιτικές συμφιλίωσης της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή (διεύρυνση των γονικών αδειών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αύξηση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κλπ.). Η ένταση, όμως του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα, απαιτεί αντίστοιχη ένταση των προσπαθειών μας στο άμεσο μέλλον.

Μιλώντας για κοινωνική πολιτική, διατρέχουμε τον κίνδυνο ως χώρα να ξεπεραστούμε από τις εξελίξεις και να τεθούμε στο περιθώριο της σύγχρονης εποχής. Είναι θλιβερό ότι ορισμένοι που παριστάνουν τους προοδευτικούς, εμπνέονται από θεωρίες και συνθήματα της δεκαετίας του ‘60 και του ‘70. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό στην Ελλάδα. Υποχρέωση, όμως, κάθε πολιτικού, που θέλει να έχει στοιχειώδη επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα, είναι να υιοθετεί πολιτικές που ήδη αποτελούν καθημερινότητα στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό είναι που επιδιώκει να κάνει πράξη η σημερινή κυβέρνηση!

Σεπ 16

Απτά και θετικά αποτελέσματα για την απασχόληση - άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ

 Η αντιπολίτευση δεν χάνει ευκαιρία να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την απασχόληση. Το εντυπωσιακό είναι ότι ασκεί αυτή την κριτική, ενώ έχουμε πετύχει σημαντική μείωση της ανεργίας κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες. Από το 17,3% που την παραλάβαμε από το ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019, στο 12,1% τον φετινό Ιούλιο. Σε αυτό το διάστημα, περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν προστεθε στην αγορά εργασίας!

Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης: Της φορολογικής πολιτικής που μείωσε τους φόρους και έκανε την Ελλάδα ελκυστικότερη στις επενδύσεις. Της δημοσιονομικής πολιτικής που αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα. Της αδειοδοτικής πολιτικής που απλοποίησε τη διαδικασία ανοίγματος μιας επιχείρησης. Και, φυσικά, της εργασιακής και της ασφαλιστικής πολιτικής που εφαρμόζουμε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ούτε αυτή ξεφεύγει από τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης. Ποια είναι, όμως, αυτή η εργασιακή και ασφαλιστική πολιτική στην οποία ασκείται κριτική;

Ασκείται κριτική στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες. Πολιτική με την οποία μειώσαμε το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα ενισχύσαμε το εισόδημα των εργαζομένων.

Ασκείται κριτική στο Νόμο για την Προστασία της Εργασίας, με τον οποίο ενισχύουμε από τη μια πλευρά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με τη μείωση του γραφειοκρατικού βάρους για τις επιχειρήσεις, την αύξηση των υπερωριών στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τη δυνατότητα εργασίας τις Κυριακές στις αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, τη φαρμακοβιομηχανία. Στηρίζουμε, όμως, ταυτόχρονα τους εργαζομένους με τις νέες γονικές άδειες, την ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το «δικαίωμα αποσύνδεσης» στην τηλεργασία. Κορωνίδα των παρεμβάσεων του νόμου είναι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου και την πληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις τράπεζες και στα σούπερ-μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους πανελλαδικά, καλύπτοντας πάνω από 120.000 εργαζόμενους. Στόχος μας είναι η επέκτασή της σε όλες τις επιχειρήσεις μεγάλες, μεσαίες και μικρές μέχρι το τέλος του 2023!

Ασκείται, επίσης, κριτική στην πολιτική μας στον πρώην ΟΑΕΔ, ή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), όπως πλέον λέγεται, μέσω της οποίας τριπλασιάσαμε τους ρυθμούς δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ανεβάζουμε ακόμα περισσότερο τις ταχύτητες. Μόνο το 2022, θα δημιουργηθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ. Η οποία δεν θα  λειτουργεί ως “παγίδα ανεργίας”, όπως παλαιότερα ο ΟΑΕΔ, αλλά ως ένας σύγχρονος οργανισμός, ο οποίος θα στηρίζει έμπρακτα τους ανέργους με νέα ψηφιακά εργαλεία και κίνητρα– όπως το «Επίδομα Εργασίας»- ώστε να μπορούν να βρουν κατάλληλες και ικανοποιητικές δουλειές!

Ασκείται κριτική στην προσπάθεια που κάνουμε με τον ίδιο νόμο να αναβαθμίσουμε την κατάρτιση στην Ελλάδα. Καθώς υπάρχει σήμερα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ως προς τις δεξιότητες στη χώρα μας. Ειδικά σε μία σειρά από τεχνικά επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει υψηλή προσφορά θέσεων εργασίας, αλλά όχι το αντίστοιχα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό. Γι’αυτό βάζουμε π.χ. τα Πανεπιστήμια στην κατάρτιση και συνδέουμε τις αμοιβές των παρόχων κατάρτισης και των καταρτιζομένων με τα αποτελέσματα που παράγουν. Πάνω από 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα ωφεληθούν από προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ψηφιακές, στις πράσινες και σε άλλες δεξιότητες που βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, ώστε η αγορά να καλύπτει τις ανάγκες της και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να έχουν περισσότερα «όπλα» στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η ΔΥΠΑ έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με 4 διεθνείς γίγαντες (Google, Cisco, Amazon και Microsoft) που αναβαθμίζουν στην πράξη την ποιότητα της κατάρτισης στην Ελλάδα!

Σε αυτή την πολιτική ασκεί σταθερά κριτική η αντιπολίτευση. Στην πολιτική που οδήγησε απτά και θετικά αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης. Στην πολιτική που θα συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας. Ας συνεχίσουν έτσι! Αποδεικνύουν ότι την ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο οι ιδεοληψίες της από τα συμφέροντα της οικονομίας και των εργαζομένων και ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η καλύτερη εγγύηση για τα συμφέροντα αυτά!

 

Σεπ 16

Κοινωνική πολιτική, όχι στα λόγια, αλλά με έργο - άρθρο στην ιστοσελίδα imerisia.gr

Σε δύο βασικά πράγματα αρέσκονται να καταφεύγουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι- και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ- όταν μιλούν για την κοινωνική πολιτική: Πρώτον, στα μεγάλα λόγια. Και, δεύτερον, στη μονοπώληση της κοινωνικής ευαισθησίας. Εμείς πάλι, τους χαρίζουμε τα μεγάλα λόγια και αφήνουμε το έργο μας να μιλήσει για εμάς:

Η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες (από το 17,3% το καλοκαίρι του 2019, στο 11,4% τον Ιούλιο που μας πέρασε). Περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν προστεθεί στην αγορά εργασίας. Και μόνο το 2022 θα δημιουργηθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω των προγραμμάτων της νέας Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η οποία δεν θα  λειτουργεί ως «παγίδα ανεργίας», όπως παλαιότερα ο ΟΑΕΔ, αλλά ως ένας σύγχρονος οργανισμός. Ένας οργανισμός που θα στηρίζει έμπρακτα τους ανέργους με νέα ψηφιακά εργαλεία και κίνητρα– όπως το «Επίδομα Εργασίας»- ώστε να μπορούν να βρουν κατάλληλες και ικανοποιητικές δουλειές! Και μαζί με τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης 700.000 εργαζόμενων και ανέργων με πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, θα συμβάλλει στον περαιτέρω περιορισμό της ανεργίας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά σχεδόν 10% το 2022, η οποία ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως στην τσέπη όσων αμείβονται με αυτόν. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν σε αυτή την αύξηση και οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έχουν δει όφελος σχεδόν 12% έως σήμερα στις τσέπες τους. Και έπεται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023!

Τα συνεχή ρεκόρ στην έκδοση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων, οι οποίες μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου θα έχουν μηδενιστεί. Ήδη, με την υπερπροσπάθεια που γίνεται- και με καινοτόμα εργαλεία όπως οι συντάξεις εμπιστοσύνης και οι συντάξεις fast track- το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουν εκδοθεί 46.000 παραπάνω συντάξεις από ό,τι εκδόθηκαν όλο το 2019. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στους 19 μήνες που είμαι προσωπικά στο Υπουργείο, έχουν εκδοθεί 400.000 κύριες συντάξεις και πάμε για το μισό εκατομμύριο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και με την επίλυση- πολύ σύντομα- του ζητήματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων, θα μπορέσουμε εντείνουμε την προσπάθειά μας για τις επικουρικές που πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να εκδοθούν. Η έκδοση και των επικουρικών είναι θέμα μηνών!

Η νέα εποχή που εγκαινιάσαμε στην εξυπηρέτηση του πολίτη με τη λειτουργία του ενιαίου αριθμού 1555. Στις δημοσκοπήσεις, 8 στους 10 δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση που έλαβαν από το 1555. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του απαντήθηκαν πάνω από 2,6 εκατ. κλήσεις, με το 99,5% των υποθέσεων να έχει διεκπεραιωθεί!

Ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας, με τον οποίο ενισχύουμε από τη μια πλευρά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με τη μείωση του γραφειοκρατικού βάρους για τις επιχειρήσεις, την αύξηση των υπερωριών στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τη δυνατότητα εργασίας τις Κυριακές στις αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, τη φαρμακοβιομηχανία. Και την από την άλλη πλευρά στηρίζουμε τους εργαζόμενους: με περισσότερες γονικές άδειες, τη δυνατότητα της διευθέτησης του χρόνου της εργασίας τους, το «δικαίωμα αποσύνδεσης» στην τηλεργασία, την νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας. Την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για το ωράριο και τις υπερωρίες των εργαζομένων, αλλά και για τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις τράπεζες και στα σούπερ-μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους πανελλαδικά και στόχος μας είναι η επέκτασή της σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2023!

Η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά, με την οποία εισαγάγαμε τους «ατομικούς κουμπαράδες» στις επικουρικές συντάξεις των νέων. Οι νέοι αποκτούν έτσι λόγο στη διαχείριση των εισφορών τους. Και σύμφωνα με την εμπειρία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ήδη εφαρμόζουν αυτό το σύστημα, θα μπορούν να πάρουν συντάξεις κατά 43% ως 65% υψηλότερες από σήμερα!

Η νέα Στεγαστική Πολιτική που βάζει στο επίκεντρο τους νέους και τα νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος στέγασης σε σχέση με το εισόδημα τους. Το πακέτο περιλαμβάνει αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ, εκσυγχρονισμό της πολιτικής προκειμένου αυτή να συμπληρωθεί και με πολιτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στήριξη των νέων ζευγαριών προκειμένου να μπορέσουν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε μια κατοικία ή εναλλακτικά χαμηλότερο ενοίκιο.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας στην πρόσφατη ιστορία χάρη στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και το νέου ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούν δράσεις όπως: Οι 30.000 περισσότερες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς το οποίο ξεκίνησε και το πρόγραμμα για τις μονάδες παιδικές μέριμνας σε 120 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που ακολουθεί. Ο Προσωπικός Βοηθός και η Κάρτα Αναπηρίας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Μετά τη μεγάλη δεκαετή κρίση, οι πολίτες δεν αρκούνται πλέον στα παχιά λόγια. Περιμένουν από τους πολιτικούς και τα κόμματα συγκεκριμένο έργο που να βελτιώνει την καθημερινότητά τους στην πράξη. Αυτό κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον κοινωνικό τομέα. Και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει. Στο δρόμο του συγκεκριμένου, μετρήσιμου έργου!