Ιουν 28

Το κέντρο και οι... ανεμοστρόβιλοι - άρθρο στην ιστοσελίδα liberal.gr

Η Ελλάδα- όπως και ολόκληρη η Ευρώπη- βρίσκεται μέσα σε ένα καθεστώς πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ανεμοστρόβιλων που διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Εμείς, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, έχουμε ζήσει μαζί με τους υπόλοιπους τις συνέπειες της πανδημίας, της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και μόνοι μας ως κερασάκι στην τούρτα της προκλητικότητα της Τουρκίας!

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εισερχόμαστε στον τελευταίο χρόνο πριν από τις εκλογές. Η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο ίσως από ποτέ μια σταθερή διακυβέρνηση μπροστά στις άνευ προηγουμένου δυσκολίες. Και επιπλέον: Όλα αυτά, ενώ έχει μείνει κληρονομιά από το παρελθόν η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις εκλογές κάθε φορά τις κρίνουν οι λεγόμενοι κεντρώοι ψηφοφόροι. Οι ψηφοφόροι, δηλαδή, που χωρίς έντονες κομματικές προσκολλήσεις, ζητούν πρωτίστως σοβαρότητα, σταθερότητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Διαχρονικά και σε όλες τις χώρες. Η Νέα Δημοκρατία, εκπλήσσοντας ίσως ορισμένους αναλυτές, έχει σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, τόσο στο εκλογικό σώμα γενικά όσο και στους κεντρώους ψηφοφόρους ειδικά. Διότι έχει επενδύσει ακριβώς στα χαρακτηριστικά που αναφέρω.

Με τη φορολογική πολιτική που μείωσε τους φόρους και έκανε την Ελλάδα πιο ελκυστική στις επενδύσεις. Με τη δημοσιονομική πολιτική που αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών και των αγορών στη χώρα μας. Με τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις στο Περιβάλλον και την Παιδεία. Με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους.

Αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας και των Κοινωνικών Υποθέσεων: Με τη μείωση της ανεργίας από το 17,3% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022. Τον τριπλασιασμό των ρυθμών των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) για τους ανέργους. Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,7%. Με το ότι η Ελλάδα είναι πλέον στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών. Την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής με έμφαση στις ανάγκες των νέων. Την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς μέσα σε 10 μήνες έχουν απαντηθεί 2 εκατ. κλήσεις από το 1555, με το 99,3% των θεμάτων να έχουν επιλυθεί.

Με τα ρεκόρ στις εκκρεμείς κύριες συντάξεις: Το α’ πεντάμηνο του 2022 εκδόθηκαν σχεδόν τόσες συντάξεις όσο ολόκληρο το 2019, όταν είχαν εκδοθεί μόλις 123.000! Την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από 1ης Ιουλίου σε όλες τις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ με πάνω από 250 υπαλλήλους, με την οποία κανείς δεν θα μπορεί να «κλέβει» τις ώρες δουλειάς του εργαζόμενου και να παρουσιάζει τα 8ωρα ως 4ωρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, ακολουθεί σταθερά μία ακραία και τοξική αντιπολίτευση, την οποία συνδυάζει με μία γενικότερη αλαζονική προσέγγιση. Χωρίς καμία αυτοκριτική, και σάμπως δεν έχει κυβερνήσει τη χώρα, μιλάει εισαγγελικά και τάσσεται κατ’ εξακολούθηση υπέρ ορισμένων μικρών και περιθωριακών ομάδων. Από τους καταληψίες διαφόρων σχολών μέχρι τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τρομοκρατών! Και την ίδια στιγμή, ενώ ψήφισε την απλή αναλογική, βρίσκεται σε αμηχανία για την τοποθέτηση Τσακαλώτου περί συνεργασίας με τον Γ. Βαρουφάκη. Η οποία, όμως, είναι η λογική απόρροια του συστήματος που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε!

Όλα αυτά τα μετρούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι. Μετρούν τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία. Και γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Και όσο περνούν οι μήνες θα τίθενται πιο ξεκάθαρα τα διλήμματα: Θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μία Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή; Μία Ελλάδα που θα στέκεται επάξια μεταξύ των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών;

Ή θέλουμε μία Ελλάδα ασταθή και ακυβέρνητη; Μία Ελλάδα στην οποία θα πάνε χαμένες οι θυσίες και η προσπάθεια που έκαναν όλα τα τελευταία χρόνια οι πολίτες και ειδικά οι κεντρώοι πολίτες;

Αυτό είναι, πιστεύω, το δίλημμα το οποίο θα τεθεί με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση- όσο και αν προσπαθήσει να εκτροχιάσει τη συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τοξικό και διχαστικό του λόγο. Γι’ αυτό και στο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην οξύτητα του ΣΥΡΙΖΑ με το έργο το οποίο έχει παραγάγει. Έργο, που παρά τα όποια λάθη, είναι σύγχρονο, ευρωπαϊκό και προοδευτικό. Και γι’αυτό ανεξάρτητα από τις αναταράξεις που θα προκαλέσει προσωρινά η απλή αναλογική οι Έλληνες για ακόμα μία φορά θα στηρίξουν τη ΝΔ.

Διότι, οι ίδιοι οι πολίτες, μετά από πολλά χρόνια δοκιμασιών σε διάφορα μέτωπα, έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και δεν θέλουν να μπλέξουν σε νέες περιπέτειες. Γνωρίζουν ότι στην παρούσα συγκυρία μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα που χρειαζόμαστε. Και μέσα στις συνθήκες που διανύουμε αυτό το έχουν ανάγκη τελικά όλοι οι Έλληνες!

Ιουν 27

Πολιτικές που στηρίζουν την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας - άρθρο σε ένθετο της εφημερίδας ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Έχοντας να αντιμετωπίσουμε τη μία αναποδιά μετά την άλλη (ένταση με την Τουρκία, μεταναστευτικό, κορωνοϊός, εισαγόμενες επιπτώσεις της αναταραχής των αγορών μετά τον κορωνοϊό, ενεργειακή κρίση) πολλοί περίμεναν ότι η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε. Αυτό δεν συνέβη, παρότι βεβαίως οι δυσκολίες εξακολουθούν να είναι μπροστά μας. Αντίθετα, είχαμε ένα υψηλό ρυθμό ανάπτυξης 8,3% το 2021 και το ποσοστό της ανάπτυξης του ΑΕΠ έκλεισε στο 7% το 1ο τρίμηνο του 2022!

Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν! Είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης: Της φορολογικής πολιτικής που μείωσε τους φόρους και έκανε πιο ελκυστικό το να επενδύει κανείς στην Ελλάδα. Της δημοσιονομικής πολιτικής που πέρασε τις «εξετάσεις» των Βρυξελλών και των αγορών. Της αδειοδοτικής πολιτικής που έκανε πιο απλή υπόθεση το άνοιγμα μιας επιχείρησης στη χώρα μας. Και, φυσικά, της εργασιακής και της ασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι οποίες και εκείνες από την πλευρά τους συνετέλεσαν στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα αναφερθώ στις δύο τελευταίες αυτές πτυχές της πολιτικής μας:

Με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, δεν είμαστε μόνο εντάξει απέναντι στην προεκλογική μας δέσμευση, αλλά συμβάλουμε επίσης τόσο στην αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων όσο και στην μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων!

Η πολιτική αυτή συμπληρώνεται με μια ουσιαστική παρέμβαση για τις επικουρικές συντάξεις των νέων, τους «ατομικούς κουμπαράδες» δηλαδή, που έχουν εισαχθεί για όσους μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας, αλλά και για όσους νέους κάτω των 35 ετών το επιλέξουν από την 01.01.2023. Όλο αυτό είναι μία μεταρρύθμιση με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, ώστε να στηριχθούν οι νέοι και να «πατήσει» σε πιο γερές βάσεις το ασφαλιστικό μας σύστημα!

Από την άλλη πλευρά, περάσαμε το Νόμο για την Προστασία της Εργασίας, ο οποίος συνδύασε το στόχο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με το στόχο της προστασίας των εργαζομένων. Στηρίζουμε την ανταγωνιστικότητα με την αύξηση των υπερωριών στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, την δυνατότητα εργασίας τις Κυριακές στις αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, τη φαρμακοβιομηχανία και με τη μείωση του γραφειοκρατικού βάρους για τις επιχειρήσεις. Από την άλλη προστατεύουμε τους εργαζόμενους με τις νέες γονικές άδειες, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα νέα δικαιώματα για τους εργαζόμενους στα delivery, το «δικαίωμα αποσύνδεσης» στην τηλεργασία. Κορωνίδα όλων αυτών των παρεμβάσεων στο επίπεδο της προστασίας είναι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία θα βοηθήσει στην εξασφάλιση συνθηκών δίκαιου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Αλλά θα λειτουργήσει και ως εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης που θα αποτρέψει στην πράξη φαινόμενα υποδηλωμένης-αδήλωτης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών!

Παράλληλα, στον ΟΑΕΔ, τριπλασιάσαμε τους ρυθμούς των προγραμμάτων για τους ανέργους σε σχέση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2020-2021 ο ΟΑΕΔ δημιούργησε 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ ο σχεδιασμός για το 2022 είναι η δημιουργία πάνω από 86.000 τέτοιων νέων θέσεων! Τώρα, ήρθαμε με το νόμο «Δουλειές Ξανά» να εισαγάγουμε από τη μια πλευρά μία νέα λογική για τα ίδια τα επιδόματα, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε αυτούς που αναζητούν ενεργά εργασία. Και από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις κατάχρησης των επιδομάτων από ορισμένους. Τι αλλάζει από εδώ και πέρα; Οι άνεργοι που προσλαμβάνονται θα παίρνουν για πρώτη φορά το επίδομα εργασίας. Δηλαδή, πέρα από το μισθό τους, θα παίρνουν το 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι τη συμπλήρωση του χρόνου που θα το λάμβαναν κανονικά. Ταυτόχρονα, οι μακροχρόνια άνεργοι που συντάσσουν ατομικό ψηφιακό σχέδιο δράσης, θα παίρνουν μπόνους 300 ευρώ, ώστε να επανασυνδεθούν με την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Άλλη καινοτομία που εισαγάγαμε είναι το σύστημα των 3 προσφορών εργασίας στον άνεργο (αντίστοιχες με το εργασιακό του προφίλ, τον προηγούμενο μισθό, τον τόπο κατοικίας, κτλ), όπως ισχύει σχεδόν παντού στην Ευρώπη: εάν ο άνεργος απορρίπτει και τις 3 προσφορές, θα διαγράφεται από το μητρώο διότι, προφανώς, δεν ενδιαφέρεται για δουλειά, αλλά για επιδόματα. Τέλος εισαγάγαμε εισοδηματικά κριτήρια (αντίστοιχα του επιδόματος θέρμανσης) όχι για το επίδομα ανεργίας, αλλά για όλα τα υπόλοιπα επιδόματα. Διότι δεν είναι νοητό κάποιος να δηλώνει μόνος του ότι βγάζει 40.000 και 50.000 το χρόνο και να είναι και εγγεγραμμένος στο μητρώο της ΔΥΠΑ και να παίρνει επιδόματα!

Με το νόμο «Δουλειές Ξανά» περάσαμε επίσης ρυθμίσεις που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε το σύστημα κατάρτισης και επανακατάρτισης στην Ελλάδα. Διότι υπάρχει σήμερα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ως προς τις δεξιότητες στη χώρα μας. Ειδικά σε μία σειρά από τεχνικά επαγγέλματα. Γι’αυτό εισάγουμε τα Πανεπιστήμια στην κατάρτιση και συνδέουμε τις αμοιβές των παρόχων κατάρτισης και των καταρτιζομένων με τα αποτελέσματα της κατάρτισης. Ώστε να ενισχύσουμε την ποιότητα των προγραμμάτων αυτών και η κατάρτιση να μην αντιμετωπίζεται απλώς ως μία επιδοματική διαδικασία, αλλά ως πραγματικό όπλο των εργαζόμενων και των ανέργων για το μέλλον! Στο πλαίσιο της ίδιας αντίληψης ο ΟΑΕΔ έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με 4 διεθνείς γίγαντες (Google, Cisco, Amazon και Microsoft) με τους οποίους συνεργάζεται προς όφελος των νέων οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιητικά κατάρτισης με πραγματική αξία!

Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης- αλλά και η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ό,τι το αφορά- έχει σαν αποτέλεσμα η ανεργία να πέσει από το 17,2% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,7% τον περασμένο Απρίλιο. Η προσπάθεια, βεβαίως, συνεχίζεται. Είναι προσπάθεια χωρίς «μαγικές συνταγές», αλλά βασισμένη σε πολιτικές οι οποίες έχουν πετύχει διεθνώς και οι οποίες είναι και αυτές που τελικά εξυπηρετούν τους εραγαζομένους. Διότι οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα της δεκαετίας του ’80 και του ’90 για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Περιμένουν μία ουσιαστική κοινωνική πολιτική, η οποία έχει ως προϋπόθεση μία ορθολογική οικονομική πολιτική. Και αυτή είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης! 

Μαϊ 26

Δύναμη στον εργαζόμενο με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας - άρθρο στην ιστοσελίδα mononews.gr

Σε αντίθεση με τα τσιτάτα για «γαλέρες» και «οδοστρωτήρες» που εξαπολύει η αντιπολίτευση- ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ- ενάντια σε κάθε πολιτική που προωθούμε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι αντιδράσεις στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας– την οποία εισαγάγαμε με το Νόμο για την Προστασία της Εργασίας- ήταν πολύ διαφορετικές: Είτε (ηθελημένα) την αγνόησαν, καθώς πρόκειται για πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει πραγματικότητα και αν μας εγκαλούσαν με τα συνήθη τσιτάτα, θα ήταν σαν να εγκαλούν την ίδια τη ΓΣΕΕ για «γαλέρες» και «οδοστρωτήρες»! Είτε εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, λόγω έλλειψης- έλεγαν-  πολιτικής βούλησης και ελεγκτικών μηχανισμών.

Τα περί έλλειψης πολιτικής βούλησης γκρεμίστηκαν αυτές τις μέρες: Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Νόμου για την Προστασία της Εργασίας- και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει- ανακοινώσαμε την αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ και την έναρξη λειτουργίας του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Μπαίνουμε, δηλαδή, στην τελική ευθεία για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας! Θέτουμε τις βάσεις για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων. Για τη διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην μπορούν οι «πονηροί» εργοδότες καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να «νοθεύουν» τον ανταγωνισμό με τις τίμιες επιχειρήσεις. Και για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας. Ώστε κανένας πια να μην μπορεί να «κλέβει» τις ώρες δουλειάς του εργαζόμενου! Να μην μπορεί να τον εκμεταλλεύεται και να παρουσιάζει τα 8ωρα ως 4ωρα! Αυτά θα τα εγγυηθεί με έναν αδιαμφισβήτητο τρόπο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καθώς:

  • Ο προγραμματισμός της εργασίας και οι πληροφορίες για τις πραγματικές ώρες έναρξης – λήξης της εργασίας θα εισάγονται ψηφιακά πλέον στο ΕΡΓΑΝΗ II.
  • Όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ωράριο εργασίας, τις υπερωρίες, την υπερεργασία, τις βάρδιες, την τηλεργασία, τα διαλείμματα, τα ρεπό και τις άδειες θα δηλώνονται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμα σε εργαζόμενους, εργοδότες και ελεγκτικές Αρχές μόλις με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app, καθώς και μέσα από το myErgani web portal (https://myErgani.gov.gr).
  • Για πρώτη φορά θα καταγράφονται όλοι οι τύποι άδειας, καθώς και οι ωροάδειες. (Σήμερα υποβάλλεται ετησίως απολογιστική δήλωση μόνο για την κανονική άδεια).
  • Για πρώτη φορά επίσης θα καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν την προσέλευση και αποχώρηση τους από την εργασία σκανάροντας την Κάρτα Εργασίας τους μέσω της εφαρμογής (app) που θα απεικονίζεται στο κινητό τηλέφωνο σε μορφή QR code (όπως γινόταν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού), και η πληροφορία θα διαβιβάζεται αυτόματα στο ΕΡΓΑΝΗ 2.

Η κατοχύρωση του ωραρίου και των αμοιβών των εργαζόμενων γίνεται με την εισαγωγή δύο νέων δικλείδων ασφαλείας. Δικλείδες ασφαλείας, οι οποίες (μαζί με τους αναβαθμισμένους ελέγχους που θα εγγυηθεί η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας) απαντούν στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς:

  • Η έναρξη της εργασίας θα γνωστοποιείται αυτόματα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II. Το ίδιο και η λήξη.
  • Ο ελεγκτής θα γνωρίζει πριν επισκεφθεί έναν χώρο εργασίας ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται εκεί. Αποτρέπονται στην πράξη φαινόμενα υποδηλωμένης-αδήλωτης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών. Περιπτώσεις κατά τις οποίες ο εργοδότης ζητά από τον εργαζόμενο να μην «χτυπήσει» την κάρτα κατά την προσέλευση ή να δηλώσει αποχώρηση, αλλά να παραμείνει στη δουλειά, θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα από τον έλεγχο. Διότι ο ελεγκτής θα γνωρίζει πριν επισκεφθεί έναν χώρο εργασίας ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται εκεί!

Ξεκινάμε, λοιπόν, από τις τράπεζες και τα σούπερ–μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι υποχρεωμένες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απογραφής των εργαζομένων τους έως τις 30 Ιουνίου. Έτσι ώστε από 1ης Ιουλίου να ξεκινήσουν με την Ψηφιακή Κάρτα! Και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις (οι οποίες θα απογραφούν από 1.10.2022 έως και 30.11.2022) μεστόχο τελικά η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας να επεκταθεί σε ολόκληρη την αγορά!

Η καταγραφή των ωρών εργασίας με ακρίβεια και δικαιοσύνη είναι ένα από τα βασικότερα αιτήματα των Ελλήνων εργαζομένων εδώ και χρόνια. Όλοι αυτοί που μας κατηγορούν ότι τάχα είμαστε ανάλγητοι και αντεργατικοί δεν έκαναν τόσα χρόνια κάτι για να αντιμετωπίσουν δραστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα, ενώ η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ήταν αίτημα των εργαζομένων. Είμαστε εμείς λοιπόν που υλοποιούμε την υπόσχεση αυτή που δώσαμε στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με την ψήφιση του Νόμου για την Προστασία της Εργασίας. Μια μεταρρύθμιση τόσο υπέρ των εργαζομένων όσο και υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Που θα βοηθήσει στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και θα προστατέψει τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος. Που αποδεικνύει ότι, ακόμη σημαντικότερη από την «κοινωνική ευαισθησία», είναι η κοινωνική αποτελεσματικότητα!

Μαϊ 26

Η αντιπολίτευση - χορηγός της κυβέρνησης - άρθρο στην ιστοσελίδα liberal.gr

Με διασκέδασε χθες μία ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με αποκαλούσε - προσέξτε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- «απατεώνα» ο οποίος, αφού έλεγα ότι «δεν θα αυξηθεί το ρεύμα», τώρα λέω ότι προστατεύω το ωράριο των εργαζομένων. Διασκέδασα διότι, τι άλλο μπορεί να κάνει κανείς, όταν τον αποκαλούν απατεώνα, αυτοί που έχουν το «πρωτάθλημα» του ψεύδους σε ολόκληρη την υφήλιο! Προφανώς, θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιες άλλες λέξεις για τους αντιπάλους τους!

Διασκέδασα, επίσης, διότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρακαλώ - βρήκε ως επιχείρημα να στραφεί εναντίον μου, μία δήλωσή μου του 2019 και μία άλλη του 2020. Δηλαδή, 1 χρόνο στη μία περίπτωση και 2 χρόνια στην άλλη, προτού φανεί στον ορίζοντα η διεθνής κρίση του φυσικού αερίου για τις τιμές του ρεύματος. Προφανώς, είχα κάνει αυτές τις δηλώσεις. Αλλά τις είχα κάνει με αφορμή την προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ. Πού ζούσε αυτός ο άνθρωπος;! Δεν θυμάται ότι, πράγματι, τότε τα τιμολόγια δεν αυξήθηκαν; Και δεν έχει αντιληφθεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι αυξήσεις δεν οφείλονται στη διάσωση της ΔΕΗ, αλλά οφείλονται σε μία διεθνή κρίση και απασχολούν όλη την Ευρώπη;

Ακόμη περισσότερο διασκέδασα, διότι ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέει όσα λέει για την προστασία των εργαζομένων με αφορμή την εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Μία μεταρρύθμιση δηλαδή στη βάση της οποία βρίσκεται σχετικό αίτημα της ΓΣΕΕ εδώ και χρόνια. Μεταρρύθμιση η οποία είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων.

Με άλλα λόγια, μέσα σε μία πρόταση, ο εκπρόσωπος του κόμματος που διεκδικεί την κυβέρνηση, αποκαλεί «απατεώνα» έναν υπουργό, όταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το κόμμα του έχασε την κυβέρνηση, ήταν η ακατάσχετη ψευδολογία. Συνδέει παράλληλα την άνοδο των τιμών του ρεύματος - διεθνώς αλλά και στην Ευρώπη - με τη διάσωση της ΔΕΗ στην Ελλάδα το 2019. Μία διάσωση που πάντως, τότε, δεν επέφερε αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος. Και επιτίθεται στην κυβέρνηση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που ήταν αίτημα των εργαζομένων!

Όλα αυτά δείχνουν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει. Διότι είναι ένα κόμμα τοξικό, αμετανόητο, εκτός πολιτικού τόπου και χρόνου! Όλα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα και με τις επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη μία κρίση μετά την άλλη τα τελευταία χρόνια και, παρά ταύτα, διατηρεί ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και σε εκείνες που δημοσιεύονται σε μέσα φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από αυτές τις επιδόσεις, δεν είναι μόνο η αποτυχημένη - και καταδικασμένη - από την πλειοψηφία των πολιτών διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019.

Είναι και ότι το κόμμα αυτό δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτική. Διακατέχεται από ένα εισαγγελικό σύνδρομο - σάμπως κάποιους τους έχει δώσει το δικαίωμα να επιτιμούν όλους τους υπόλοιπους - αφού προηγουμένως έχουν κατοχυρώσει για τον εαυτό τους το αλάθητο. Και, κυρίως, δεν προσφέρει καμιά αξιόπιστη λύση. Συνεχίζει να παρουσιάζεται με τη συνταγή της περιόδου 2010-2014. Μόνο που πια οι περιστάσεις έχουν αλλάξει και κυρίως οι ίδιοι έχουν δοκιμαστεί στην εξουσία. Αμετανόητοι λοιπόν και τοξικοί, διεκδικούν νέα λαϊκή εντολή, αλλά παραμένουν κολλημένοι στο 20% έως 23%.

Με τον ίδιο ακριβώς πολιτικό λόγο παρουσιάζονται και σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας. Έναν τομέα που θεωρούν προνομιακό για τους ίδιους. Βρέξει - χιονίσει, εμφανίζουν την κυβέρνηση ως εχθρό των εργαζομένων. Και τη Νέα Δημοκρατία ως ένα κόμμα που θέλει να χρησιμοποιήσει εργασιακές «γαλέρες» και «οδοστρωτήρες» για να «ισοπεδώσει» κάθε Έλληνα εργαζόμενο. Ανεξάρτητα από τα όποια μέτρα υιοθετεί η κυβέρνηση. Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στην αγορά εργασίας!

Ενώ, εκείνοι λοιπόν μιλάνε με τις γνωστές «χαλασμένες κασέτες», εμείς απαντάμε στην πράξη. Απαντάμε με τη μείωση της ανεργίας από το 17,2% το καλοκαίρι του 2019, στο 12,2% τον περασμένο Μάρτιο. Απαντάμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,7%. Απαντάμε με τον τριπλασιασμό του ρυθμού των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και τη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας εν μέσω πανδημίας.

Με το νέο νόμο «Δουλειές Ξανά» που στηρίζει τους ανέργους να αναζητήσουν ενεργά εργασία. Με την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής της ΔΥΠΑ με έμφαση στις ανάγκες των νέων. Με τον Προσωπικό Βοηθό και την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας για του ανάπηρους συμπολίτες μας. Με το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και το πρόγραμμα δημιουργίας μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις. Με τη δημιουργία νέων καναλιών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης (με πρώτο το 1555) προκειμένου οι πολίτες να βρίσκουν άκρη στον ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ. Με την επιτάχυνση των αποφάσεων για την απονομή κυρίων συντάξεων κατά 83% το 2021 σε σχέση με το 2019. Με τις «συντάξεις εμπιστοσύνης» και «fast track» για την περαιτέρω επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων.

Απαντάμε, πιο πρόσφατα, με την αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ και την έναρξη λειτουργίας του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, με την οποία μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Ενός εργαλείου κοινωνικής δικαιοσύνης που θα αποτρέψει στην πράξη φαινόμενα υποδηλωμένης - αδήλωτης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών. Ώστε κανείς να μην «κλέβει» τις ώρες δουλειάς του εργαζόμενου και να παρουσιάζει τα 8ωρα ως 4ωρα!

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαστε αλάθητοι. Και, σίγουρα, η αλαζονεία και αυταρέσκεια δεν είναι καλοί σύμβουλοι στην πολιτική. Κάθε μέρα πρέπει να παρατηρούμε τις εξελίξεις, επιχειρώντας να γινόμαστε καλύτεροι και πιο χρήσιμοι στην κοινωνία. Ωστόσο, όταν έχουμε απέναντί μας μία τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση, από μία κομματική σκοπιά, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι. Διότι, με τον ακραία επιθετικό λόγο που χρησιμοποιεί και την ακατάσχετη ψευδολογία, ουσιαστικά «επιδοτεί» πολιτικά την κυβέρνηση, στις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ των δύο τουλάχιστον βασικών «παικτών» στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που περιγράφω είναι θετικό για τη Δημοκρατία. Διότι στη Δημοκρατία θα πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαρές, εναλλακτικές επιλογές για τους πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική που ακολουθεί, αυτό - ακυρώνεται. Από μία κομματική σκοπιά, πάντως, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι είναι χορηγοί μας. Και τους ευχαριστούμε πολύ!

Απρ 18

Οι «καταστροφές» που προκαλέσαμε στον ΟΑΕΔ - άρθρο στην ιστοσελίδα liberal.gr

Φοβερές και ατελείωτες καταστροφές φέραμε με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από τη Βουλή των Ελλήνων. Ας ξεκινήσω να τις απαριθμώ, έτσι όπως τις κατάλαβα από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης:

Πρώτη δέσμη καταστροφών: Μετονομάσαμε τον ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) - ο ΟΑΕΔ είχε ονομαστεί επί δικτατορίας - και εισαγάγαμε νέα ψηφιακά εργαλεία: Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας. Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων. Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης του αναζητούντος εργασία.

Δεύτερη καταστροφή: Η νέα ΔΥΠΑ, θα διαχειρίζεται υπερδεκαπλάσια κονδύλια σε σχέση με το παρελθόν. Αναρωτιέμαι, τι διάλυση είναι αυτή που πάμε να προκαλέσουμε στη νέα Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με τον υπερδεκαπλασιασμό των κονδυλίων που θα διαχειρίζεται; Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και χωρίς να δαπανήσουμε τόσα χρήματα!

Τρίτη καταστροφή: Χαράσσουμε για πρώτη φορά από 2013 και μετά ουσιαστική στεγαστική πολιτική και την επεκτείνουμε στους νέους. Το ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι η Ισπανία ξεκινά πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για τη στεγαστική πολιτική. Εμείς, που είμαστε 4 φορές μικρότεροι από την Ισπανία σε πληθυσμό, φέρνουμε ένα πρόγραμμα 50% μεγαλύτερο από το ισπανικό. Και με τη νέα ΔΥΠΕ εκτελεστικό βραχίονα αυτής της πολιτικής. Τόσο ανάλγητοι είμαστε!

Τέταρτη καταστροφή: Ισχυρίζονται ότι κάνουμε δήθεν «ιδιωτικοποίηση» της κατάρτισης και θα μοιράσουμε τα λεφτά «δεξιά και αριστερά». Βέβαια, στην ακρόαση των φορέων που έγινε στη Βουλή, οι φορείς της κατάρτισης - τα ΚΕΚ όπως είναι γνωστά - φάνηκε να έχουν άλλη γνώμη, καθώς έκαναν πάρα πολλές παρατηρήσεις στο νόμο. Γιατί, άραγε; Μα, ακριβώς διότι ο νόμος αυτός θέτει νέους αυστηρούς κανόνες στην κατάρτιση! Συνδέει ένα μέρος των πόρων που θα διαχειρίζονται τα ΚΕΚ (το 30%) με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Που θα πιστοποιούνται μέσα από εξετάσεις. Το ίδιο θα ισχύει για τους καταρτιζόμενους. Έτσι ώστε η κατάρτιση να γίνει ένα ουσιαστικό εφόδιο για το μέλλον των ανέργων και των εργαζομένων! Επίσης, μία μικρή λεπτομέρεια, αλλά φαίνεται να “ξέχασε” ο ΣΥΡΙΖΑ πώς λειτουργεί το σύστημα σε όλη την Ευρώπη και πώς λειτουργούσε επί των ημερών του. Διότι, από όσο θυμάμαι, τα ίδια ιδιωτικά ΚΕΚ λειτουργούσαν και τότε! Και, φυσικά, «ξέχασαν» και κάτι άλλο: Ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που βάζουμε τα δημόσια πανεπιστήμια στην κατάρτιση από εδώ και πέρα, ανοίγοντας τις πύλες των ΑΕΙ σε εργαζόμενους και ανέργους!

Πέμπτη καταστροφή: «Τιμωρούμε» τους ανέργους με το επίδομα εργασίας που εισαγάγαμε για πρώτη φορά! Τι είναι αυτό; Ο άνεργος επιδοτείται για 12 μήνες. Εμείς λέμε, αν βρεις δουλειά στους 4 μήνες, θα παίρνεις - εκτός από τον μισθό της επιχείρησης - και το 50% του επιδόματος ανεργίας, μέχρι να συμπληρωθεί το 12μηνο. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτή την «τιμωρία». Εισάγουμε - επίσης για πρώτη φορά - ένα πριμ 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους, όταν συντάσσουν ατομικό ψηφιακό σχέδιο δράσης. Ώστε να επανασυνδεθούν με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και τελικά με την αγορά εργασίας. Είμαστε πραγματικά ανελέητοι!

Έκτη καταστροφή: Τα εισοδηματικά κριτήρια που εισαγάγαμε - όχι για το επίδομα ανεργίας το οποίο δεν επηρεάζεται - αλλά για τα υπόλοιπα ωφελήματα του ΟΑΕΔ, όπως οι δωρεάν μεταφορές, ο κοινωνικός τουρισμός, η προνομιακή πρόσβαση στους διαγωνισμούς του δημοσίου κλπ. Λέμε λοιπόν, ότι για να έχει κανείς αυτά τα ωφελήματα, θα ισχύουν τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης. Είναι αυτό αρνητικό; Είναι λογικό να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ωφελήματα άνεργοι που δηλώνουν εισοδήματα 30, 40, 50 χιλιάδες ευρώ ετησίως; Δεν πρέπει, αναρωτιέμαι, να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς ανέργους, από τους καταχραστές αυτής της πολιτικής; Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, αλλά δεν δέχεται σε αυτή την περίπτωση. Βγάλτε άκρη!

Έβδομη καταστροφή: Σε όσους παίρνουν το επίδομα ανεργίας, ερχόμαστε και λέμε ότι, εάν η ΔΥΠΑ τους κάνει 3 κατάλληλες προσφορές εργασίας (δηλαδή για θέσεις αντίστοιχες με τα πτυχία τους, τις θέσεις που έχουν δηλώσει ότι θέλουν, τον τόπο κατοικίας τους και τον τελευταίο μισθό τους) και τις αρνηθούν και τις τρεις, τότε διαγράφονται από το μητρώο των ανέργων για 2 χρόνια. Και σε αυτό, όχι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, τι να κάνουμε; Μήπως να τους δώσουμε και βραβείο; 

Και έρχομαι στην τελευταία καταστροφή: στην τροπολογία που φέραμε με αυτό το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων. Εισαγάγαμε τις συντάξεις fast track και τις συντάξεις εμπιστοσύνης. Ώστε, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, των ασφαλιστικών ιστορικών των ασφαλισμένων που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα “ΑΤΛΑΣ” του ΕΦΚΑ και των στοιχείων που θα προσκομίζουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, οι συντάξεις να βγαίνουν σε χρόνο - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι, λοιπόν, είπαμε να “τιμωρήσουμε” και τους συνταξιούχους, αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που έλεγαν οι ομιλητές της αντιπολίτευσης οι οποίοι μιλούσαν και ξαναμιλούσαν για φιάσκο. Προφανώς, δεν θα τους έχει μιλήσει κανείς για τις νέες τεχνολογίες!

Αυτές είναι οι βασικότερες «καταστροφές» που προκαλέσαμε με το νόμο. Το πιο εντυπωσιακό από όλα ωστόσο, μετά από τη σφοδρή κριτική που μας ασκήθηκε, είναι το πώς ψήφισε η αντιπολίτευση σε κρίσιμα άρθρα. Συγκεκριμένα: Η τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις «συντάξεις εμπιστοσύνης» καταψηφίστηκε μόνο από 23 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης το καταψήφισαν μόνο 22 βουλευτές. Τον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων των ανέργων το καταψήφισαν μόνο 22 βουλευτές. Τα κριτήρια αξιολόγησης και λογοδοσίας των παρόχων κατάρτισης μόνο 45 βουλευτές. Τόση «καταστροφή» επέφερε ο νόμος «Δουλειές Ξανά», που η αντιπολίτευση «ξέχασε» να καταψηφίσει πολλά από τα άρθρα στα οποία είχε ασκήσει έντονη κριτική! Τουλάχιστον την επόμενη φορά ας επιδείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για να μην εκτίθενται!

Το πλαίσιο αυτής της συζήτησης ήταν το σύνηθες: η κυβέρνηση στερείται κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ η αντιπολίτευση «κολυμπάει» μέσα σε αυτή. Η κυβέρνηση αυτή όμως, τα 2,5 και κάτι χρόνια που κυβερνά έχει δείξει συγκεκριμένα δείγματα γραφής στην κοινωνική πολιτική. Μεταξύ άλλων: Μειώσαμε την ανεργία από το 17,2% τον Ιούλιο του 2019 στο 12,8 % τον Φεβρουάριο του 2022. Τριπλασιάσαμε τους ρυθμούς των προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Προχωρούμε σύντομα σε νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Εισάγουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας από τον Ιούνιο αρχικά σε τράπεζες και σούπερ - μάρκετ. Ξεκινάμε τον προσωπικό βοηθό και την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας για τους ανάπηρους συμπολίτες μας. Ξεκινήσαμε ήδη το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς. Προωθούμε τους χώρους φροντίδας βρεφών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις. Και το 2021 ήταν χρονιά - ρεκόρ ως προς τις αποφάσεις για την έκδοση κύριων συντάξεων! 

Όλα αυτά είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μια πολιτική με θετικό αποτύπωμα για εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ασφαλισμένους, τους ανάπηρους, όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Δεν διεκδικούμε, φυσικά, το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλά όλα όσα περιέγραψα δείχνουν, ότι έχουμε συγκεκριμένα δείγματα γραφής στο επίπεδο της κοινωνικής αποτελεσματικότητας!